Huntelaar in basis Oranje, Van Rhijn debuteert

Louis van Gaal heeft vanavond zijn elf basisspelers voor de oefeninterland tegen België bekend gemaakt. De meest opvallende naam in deze opstelling is de naam van Ajacied Ricardo van Rhijn.

Daarnaast is er ook een basisplek voor Klaas-Jan Huntelaar weggelegd, waardoor Robin van Persie op de bank zal starten. Tijdens het afgelopen EK voetbal, dat in Polen en Oekraïne werd gehouden, kreeg de aanvaller van Arsenal telkens de voorkeur boven de voetballer van Schalke 04.

Voor Van Rhijn wordt de ontmoeting met België bijzonder. De verdediger van Ajax speelde pas achttien wedstrijden voor de Amsterdammers, maar staat nu dus al in Oranje. Daarnaast speelt Rafael van der Vaart tegen De Rode Duivels voor de 100e keer in Oranje.

Daarnaast werd Wesley Sneijder tot aanvoerder van het Nederlands elftal gebombardeerd. De wedstrijd staat voor morgenavond op de rol.



De opstelling:

Maarten Stekelenburg; Ricardo van Rhijn, Joris Mathijsen, John Heitinga, Jetro Willems; Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart; Luciano Narsingh, Klaas-Jan Huntelaar, Arjen Robben.


Ricardo van Rhijn debuteert in Oranje (Foto: Pro Shots)