Getuigen 'antisemitisch' tramincident gezocht

De joodse gemeente van Amsterdam is druk op zoek naar mensen die deze week meereden in de tram waarin de bestuurder en zijn collega enkele opmerkingen maakten die, volgens de joodse gemeente, antisemitisch zouden zijn. 

Medewerkers van het Gemeentelijk Vervoersbedrijf (GVB) hebben inmiddels alle aantijgingen ontkend, maar de joodse gemeente is ervan overtuigd dat er wel degelijk dergelijke opmerkingen zijn gemaakt. Dat schrijft NRC vanavond.

Bij het passeren van het Anne Frank Huis zou de bestuurder zich via de omroepinstallatie hebben afgevraagd wat al die toeristen daar toch te zoeken hebben. Volgens getuigen zou hij daaraan hebben toegevoegd: "Die vrouw is toch allang dood?" Daarop zou de conducteur geantwoord hebben dat 'die joden toch ergens hun geld aan moeten verdienen'.

Ron Eisenmann, voorzitter van de joodse gemeente, laat weten dat hij geen genoegen neemt met de ontkenning van het GVB-personeel. ?Wij hebben aanwijzingen dat de verklaring van de medewerkers niet klopt en we roepen het GVB op om hulp van het publiek in te roepen.?