FOK!filmtip van de dag: The Shawshank Redemption

Elke dag zijn er meerdere films op de televisie te zien, maar welke film is de moeite waard om te kijken? FOK!film geeft dagelijks een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het hier.

Hoewel om 20.00 uur de goede film Once Upon A Time In The West op RTL7 te zien is, zitten wij met de gehele redactie klaar voor een andere prachtfilm. Ook om 20.00 uur, maar dan op RTL4 is de film The Shawshank Redemption te zien.

De succesvolle bankier Andy Dufresne moet een levenslange gevangenisstraf uitzitten in de Shawshank gevangenis nadat hij ervan wordt beschuldigd zijn vrouw en haar minnaar te hebben vermoord. Hier krijgt Andy het aanvankelijk zeer zwaar te verduren maar gaandeweg krijgt hij meer en meer respect en zelfs bewondering van medegevangenen. Het verhaal wordt dan ook verteld door medegevangene Red. The Shawshank Redemption is gebaseerd op een kort verhaal van Stephen King en is geregisseerd door Frank Darabont. Hij heeft dit verhaal over hoop en vriendschap verder verrijkt en Robbins en Freeman maken de film met hun meeslepende prestaties helemaal af.

Shawshank

Veel kijkplezier!