WALL-E bestaat echt

Het lieve robotje WALL-E uit de gelijknamige Pixar-film is door de Amerikaan Mike Senna tot leven gebracht. De ontwerper maakte eerder ook al de Star Wars­-ster R2-D2 waarheidsgetrouw na.

De WALL-E van Mike Senna

De reacties die ik op R2 kreeg waren overweldigend”, zegt Senna. De ontwerper ging met zijn Star Wars robot heel zijn woonplaats door waarbij hij kankerliefdadigheidsinstellingen en ziekenhuizen bezocht. Door al die reacties besloot hij een robot te bouwen met ‘meer emoties’. In 2010 begon hij dan ook met de bouw van de futuristische robot WALL-E.

Maar wat bleek, dit project was geen makkie. De robot met puppyogen was moeilijk in elkaar te krijgen want er was nog nooit eerder een WALL-E gemaakt. Senna heeft de film dan ook zo vaak gekeken totdat hij onder andere wist hoe de robot bewoog. Nu WALL-E dan eindelijk klaar is denkt de maker dat hij in totaal tussen de 3200 en 3800 uren heeft gewerkt aan de robot.  

Niet alleen uren, ook veel geld is door de maker in dit project gestopt. Maar zijn beloning was groot, de reacties van de kinderen waren onbeschrijfelijk. Senna’s WALL-E kan zijn hoofd draaien, zwaaien en zelfs in dezelfde toon als in de film zijn eigen naam zeggen. “Je kunt een groot verschil maken in het leven van een kind dat ernstig ziek is met zo’n robot”, besluit Senna.