'Madonna ligt niet wakker van sneer Elton John'

Madonna trekt zich er niets van aan dat Elton John haar belachelijk maakt. De zanger haalde eerder deze week uit naar de Queen of Pop door haar een 'nachtmerrie' en een 'stripper op de kermis' te noemen. Toch ligt Madonna er volgens een ingewijde niet wakker van.

"Het maakt haar niks uit wat hij over haar zegt, in de media of privé", vertelt een goede bekende van Madonna aan de Amerikaanse nieuwssite Huffington Post. "Ze hoeft niks te bewijzen, zeker niet tegenover Elton John."

Ook noemde de 65-jarige zanger de toer van Madonna 'een ramp'. De zangeres toert momenteel door Europa en zorgt voor behoorlijk wat commotie. Zo werd ze door Franse fans uitgescholden voor slet, toen ze na een optreden van 45 minuten van het podium verdween. Ook werd ze aangeklaagd door het extreemrechtse Front National omdat ze tijdens een concert een afbeelding van partijleider Martine Le Pen met een hakenkruis op haar voorhoofd had getoond.

Fans die deze week haar concerten in Rusland bezoeken, zijn dinsdag gewaarschuwd voor mogelijk geweld. De Amerikaanse ambassade en het consulaat in Rusland hebben bedreigingen ontvangen, waarop 'gepaste maatregelen' zijn genomen. Madonna treedt donderdag op in Sint Petersburg.

De bedreigingen hebben mogelijk te maken met Madonna's steun voor de Russische band Pussy Riot. Drie zangeressen werden vijf maanden geleden opgepakt nadat ze een 'punkgebed' ten gehore hadden gebracht in de belangrijkste kerk van Moskou. Madonna liet weten voor vrijheid van meningsuiting te zijn en zei te hopen dat de rechter mededogen toont. Ook had ze tijdens een concert in Moskou Pussy Riot op haar rug geschreven.