Halal versie Facebook komt eraan

De islamitische variant op Facebook, Salamworld, zal deze maand nog de lucht in gaan. Het is de bedoeling dat de gebruikers zich houden aan de halalvoorschriften die de Koran voorschrijft. De vrouwen mogen bijvoorbeeld geen suggestieve foto's plaatsten, zoals afbeeldingen waar de dames in bikini te zien zijn. Over de zichtbaarheid van de haren mag wel zelf worden beslist.

Rijke islamitische miljonairs in Istanbul hebben maandenlang geld gepompt in het grootschalige project dat als doel heeft 150 miljoen leden te strikken binnen drie jaar.

"Het wordt een platform waar mensen vanuit een islamitische levensovertuiging met elkaar kunnen communiceren", oppert de woordvoerder Yavuz Selim Kurt in Trouw. Yavuz vervolgt: "Al onze leden weten straks dat op onze site de islamitische waarden worden gerespecteerd. Iedereen die zich aan deze regels houdt, is welkom bij Salamworld."

De initiatiefnemers van de Facebook-variant zijn overtuigd van een groot succes. "Er zijn 700 miljoen moslims op aarde online. Deze mensen komen op internet onvermijdelijk in aanraking met boodschappen en beelden die volgens de Koran verboden zijn." Om dit te voorkomen, en de site halal te houden worden er vijfhonderd moderators aangenomen.
 

Salamworld
Beginpagina Salamworld