Agent die bewijsvideo vernietigde werkt lekker door

De agent die afgelopen week doelbewust bewijsmateriaal vernietigde door een video van een mobiele telefoon ruwweg te verwijderen is nog aan het werk alsof er helemaal niks aan het handje is. Dat meldt De Telegraaf vandaag.

De agent wiste een filmpje waarop te zien zou zijn geweest hoe dj The Flexican hardhandig werd aangepakt door een groep agenten. Ook zou op het filmpje te zien zijn geweest dat de filmende vrouw op gewelddadige wijze werd aangehouden.

Een van de betrokken agenten heeft na in beslagname van de mobiele telefoon op het bureau de video doodleuk gewist. Naar nu blijkt is dat vernietigen van bewijsmateriaal onbestraft gebleven.

De politie bevestigt dat de agent in afwachting van het interne onderzoek gewoon aan het werk mag blijven.

Inmiddels is bekend dat de telefoon naar een data-recoverybedrijf is gezonden met het verzoek het vernietigde bewijsmateriaal terug te halen.

De maakster van het filmpje gaat aangifte doen tegen de agent die de beelden van haar telefoon heeft gewist. Haar advocaat Yehudi Moszkowicz denkt dat de politieman een misdrijf heeft gepleegd omdat hij sporen heeft gewist en de opsporing heeft bemoeilijkt.

Update 12:39
Informatie over de aangifte toegevoegd.