Videogame verdachte in poging tot moord

Maandagmiddag, lokale tijd, heeft een 17-jarige jongen in Oakley, Californië, een 20-jarige vriend beschoten en neergestoken. De politie vermoedt dat een videogame de aanleiding is geweest.

De beide jongens waren samen een (niet nader genoemde) online videogame aan het spelen, elk vanuit hun eigen huis, waarna ze waarschijnlijk ruzie kregen. De 17-jarige jongen ging toen naar het huis van de ander, met wie hij al langer bevriend was.

De moeder van het slachtoffer wilde hem in eerste instantie niet binnenlaten, waarna de jongen een pistool trok en op zijn vriend schoot, maar miste. Terwijl de moeder de politie belde, stak de 17-jarige de andere jongen meerdere malen met een mes. Niet lang daarna werd hij door de politie ingerekend.

De 20-jarige jongen is naar het ziekenhuis gebracht, maar niet in levensgevaar.

De game die de jongens aan het spelen waren, wordt niet bij name genoemd in de verklaring van de politie, maar er werd wel verteld dat de politie bezig is om uit te zoeken wat er in de game precies is gezegd en gedaan waardoor het van 'een spelletje' tot 'poging tot moord' is gekomen.