Sef 'helemaal suf geschrokken' van optreden politie

Sef is zich 'helemaal suf geschrokken' van het optreden van de Eindhovense politie. De rapper en zijn maatje dj The Flexican waren zaterdagavond betrokken bij een opstootje. De twee beweren dat ze niets deden, maar toch hardhandig werden aangepakt.

Volgens Sef gaat het redelijk met The Flexican. "Hij loopt inmiddels op krukken", vertelt Sef in de middagshow van Ruud de Wild op Radio 538. Hij is helemaal bont en blauw geslagen. Hij is wel oké, maar fysiek is hij er behoorlijk heftig aan toe."

Nadat Sef en The Flexican op Sneakerz hadden gedraaid, kregen ze het aan de stok met de politie. Volgens de politie sloeg de dj tegen een politiewagen en bedreigde hij een agent met de dood. "Dat kan ik me niet voorstellen", zegt Sef over de doodsbedreiging. "Ik stond er vlak naast en heb niets gehoord."

De rapper vindt dat de politie hoe dan ook fout zat. "Ze reden over z'n voet heen en daar reageerde hij op. Vervolgens werd hij aangevallen en reageerde hij daar weer op." The Flexican heeft maandagochtend laten weten dat hij aangifte doet tegen de politie.

Sef staat daar vierkant achter."Dit is geen aanval op de politie, maar het is wel belangrijk dat ook de politie aangesproken kan worden op fouten. Wij hebben als burgers het recht om iets te zeggen als de politie iets verkeerds doet."