West-Friese jeugdbende opgerold

De politie heeft een jeugdbende opgerold die zich de afgelopen maanden bezighield met inbraken, diefstallen en straatroven. Tien verdachten komen voornamelijk uit de Noord-Hollandse regio West-Friesland. Een elfde verdachte komt uit Maarssen in Utrecht. De verdachten zijn tussen de 16 en 20 jaar oud.

De zaak kwam aan het rollen door de aanhouding van de verdachte uit Maarssen. Hij werd begin juni al aangehouden in Hoorn op verdenking van autodiefstal. Op zijn telefoon stonden foto's van meerdere auto's die bij een inbraak in een garage in mei waren meegenomen. Hij had de sleutels van twee van de auto's op zak.

Na de eerste aanhouding kwam de rest van de groep in beeld. De politie stelde vast dat de jeugdbende ook zit achter diefstal van scooters in Duitsland en enkele straatroven waarbij koptelefoons werden meegenomen.

Twee verdachten van 16 en 19 jaar uit Obdam zitten nog vast. Een 19-jarige uit Nibbixwoud en de verdachte uit Maarssen moeten binnenkort voor de raadkamer verschijnen. De andere verdachten, afkomstig uit Obdam en Heerhugowaard, worden later opgeroepen zich voor de rechter te verantwoorden.