Poppenmaker wil miljoenen zien van Lady Gaga

Lady Gaga en haar management zijn voor tien miljoen dollar aangeklaagd door speelgoedfabrikant MGA Entertainment. Het bedrijf beschuldigt hen van contractbreuk, waardoor de productie van de Lady Gaga-pop fikse vertraging oploopt, schrijft de krant New York Daily News.

Volgens MGA verzocht de 26-jarige zangeres onlangs plots om de stemchip in de pop te verwijderen. De speelgoedfabrikant beschuldigt Lady Gaga ervan de zaak zo te traineren dat ze de pop volgend jaar tegelijkertijd met haar album en parfum kan uitbrengen. De poppenmaker wil het product voor het kerstseizoen in de winkels krijgen.

Het bedrijf zou Gaga's licentiebedrijf een miljoen dollar hebben betaald om de pop te mogen maken. De speelgoedmakers stuurden in maart een aantal proefpoppen op naar de zangeres. Ze zou de pop toen nog, op een paar aanmerkingen na, 'geweldig' vinden.

"Lady Gaga zal zich hevig verdedigen tegen de aanklacht van MGA en is ervan overtuigd dat ze zal winnen", reageert Gaga's woordvoerder. Volgens de woordvoerder is het overigens een zaak tussen de speelgoedfabrikant en het licentiebedrijf. "Er is geen reden om Lady Gaga bij deze zaak te betrekken."