PVV zet in op 25 zetels

PVV-leider Geert Wilders verwacht bij de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september 25 zetels te halen. Dat zei hij maandagavond in het nieuwsprogramma WNL Half 8 Live!, dat in de zomermaanden op Nederland 3 wordt uitgezonden op het tijdstip van De Wereld Draait Door.

De partij van Wilders stond in de meest recente zetelpeiling van Maurice de Hond op 19 zetels, vijf minder dan de PVV er haalde bij de verkiezingen in 2010. Op de vraag met wie Wilders zou willen regeren zei hij geen enkele partij uit te sluiten.

Wilders, die zich vrijwel nooit in een televisieprogramma laat interviewen, herhaalde in het nieuwe programma verder onder meer zijn standpunt over de euro. Ook uitte hij felle kritiek op de Europese miljardensteun aan landen als Griekenland en Spanje.

De PVV-leider vindt dat Nederland de miljarden beter kan besteden aan eigen land. "We pakken de Nederlandse burger voor miljarden door maatregelen als een hogere btw en een hogere eigen bijdrage, maar tegelijkertijd steunen we corrupte banken en failliete landen", zei hij tegen presentatrice Merel Westrik. "Dat kan ik niet uitleggen aan de kiezer."


PVV zet in op 25 zetels (Foto: Novum)