Fotograaf Smulders opgepakt door marechaussee

Edwin Smulders is vrijdag op Schiphol opgepakt door de marechaussee. De fotograaf, die op de luchthaven was om de terugkeer van André Kuipers in Nederland vast te leggen, werd gearresteerd wegens belediging van een ambtenaar in functie.

Smulders trad buiten het persvak, waarop hij het aan de stok kreeg met een medewerker van de marechaussee. "Ik stond buiten de dranghekken, terwijl een hoop collega's tussen de dranghekken doorliepen om foto's te maken", vertelt Smulders aan De Telegraaf.

Toen André Kuipers weg was, maakte de fotograaf naar eigen zeggen een opmerking naar een collega. "Ik zeg: wat kut geregeld, wat een sukkels. En toen zei hij: je bent gearresteerd. Belediging van een ambtenaar in functie."

Volgens de marechaussee wilde de 43-jarige Smulders een dranghek opzijzetten, waar hij op werd aangesproken. Toen hij een beledigende opmerking maakte, werd hij aangehouden. Smulders werd snel weer op vrije voeten gesteld. Waarschijnlijk krijgt hij een boete, maar hij is niet van plan die te betalen.