Broodjes met naalden in Nederland onderzocht

De zes broodjes met naalden die zondag werden geserveerd in vluchten van Schiphol naar de Verenigde Staten worden voor onderzoek teruggestuurd naar Nederland. Dat meldt een woordvoerder van de marechaussee woensdag.

Experts in Amsterdam onderwerpen de broodjes aan forensische testen. Ook worden zowel medewerkers van vliegmaatschappij Delta Air Lines als medewerkers van het Amsterdamse cateringbedrijf dat de broodjes leverde ondervraagd. De marechaussee werkt in het onderzoek samen met de FBI.

De Amerikaan Jim Tonjes ontdekte bij de tweede hap van zijn kalkoenbroodje een naald. "Ik dacht eerst dat het een prikker was die het broodje bij elkaar hield", meldt de passagier die op weg was naar Minneapolis. Daarna zag Tonjes pas dat het om een naald van zo'n tweeënhalve centimeter ging. De Amerikaan krijgt nu een kuur om eventuele opgelopen infecties als hepatitis of hiv tegen te gaan.

In totaal bleken in zes kalkoensandwiches op vier vluchten van Delta Air Lines naalden te zitten. Vier daarvan werden door passagiers aangetroffen.