'Mariah Carey te duur voor American Idol'

De makers van American Idol moeten diep in de buidel tasten als zij Mariah Carey willen inlijven als jurylid. De zangeres wordt genoemd als vervanger van de opgestapte Jennifer Lopez, maar volgens Careys man Nick Cannon is zijn vrouw te duur voor het programma.

"Ik weet niet of zij zich dat kunnen veroorloven. Als Jennifer Lopez twintig miljoen dollar kreeg, dan moet dat toch wel verdubbeld worden", aldus Cannon tegen TMZ. "Dat is een hoop geld." Overigens zou Lopez volgens de Amerikaanse entertainmentsite geen twintig miljoen dollar verdienen, maar 'slechts' twaalf miljoen.

Lopez liet vrijdag weten dat zij in het twaalfde seizoen niet terugkeert achter de jurydesk van American Idol. De zangeres vond het na twee jaar genoeg. Een dag eerder maakte Aerosmith-zanger Steven Tyler bekend te stoppen met het programma. Of het derde jurylid, Randy Jackson, wel blijft is niet duidelijk.

Meteen na het stoppen van Lopez en Tyler zongen de namen rond van Carey en zanger Adam Lambert. Eerder werden de muzikale talenten in het programma onder meer beoordeeld door Simon Cowell en Paula Abdul.


Jennifer Hollyday en runner-up 16-jarige Jessica Sanchez