Britse krant verzoekt de weergoden

Stop met regenen! Dat was zaterdag het pleidooi in het hoofdredactioneel commentaar van de Britse krant The Times. De redactie van de krant lijkt het zeer matige zomerweer, dat nu al maanden aanhoudt, spuugzat te zijn. "We willen ons standpunt glashelder overbrengen: we zijn tegen dit weer", schreef de kwaliteitskrant. "Het moet ophouden met regenen, en snel ook."

Groot-Brittannië wordt momenteel geplaagd door een van de natste zomers in jaren. De Britse autoriteiten vaardigden zaterdag nog meer dan 75 waarschuwingen voor overstromingen uit.

The Times klaagt dat het land vol afgeprijsde zwemkleding, onverkocht tuinmeubilair en ongebruikte barbecues staat. Volgens de krant is zelfs de aardappeloogst het slachtoffer van het typisch Britse weer, waardoor de prijzen van de Britse 'chips' zijn gestegen.

"Als de spreekwoordelijke goedkoopte van de chips onder druk komt te staan zegt The Times: genoeg is genoeg", aldus de krant, die bereid lijkt te zijn tot een compromis met de weergoden. "Het Britse klimaat hoort onvoorspelbaar te zijn, maar dit is allesbehalve onvoorspelbaar. Als voortdurende zonneschijn te veel gevraagd is zijn de meesten van ons bereid genoegen te nemen met wispelturig weer."