Badr Hari doet aangifte tegen politie wegens lek

Vechtsporter Badr Hari heeft vrijdag aangifte gedaan tegen de politie wegens het schenden van het ambtsgeheim. Dat laat zijn advocate Bénédicte Ficq weten. Volgens haar stond er 'verdacht veel verse en specifieke informatie' in De Telegraaf over de mishandeling op het dansfeest Sensation waarbij haar cliënt op 30 juni aanwezig was.

Volgens de raadsvrouw moet sprake zijn geweest van 'een open communicatieve verbinding' tussen politie en krant. Omdat het verstrekken van opsporingsinformatie door de politie aan journalisten een schending is van het ambtsgeheim, is besloten aangifte te doen tegen het onderzoeksteam, laat Ficq weten.

Bij de vechtpartij in een skybox van de Amsterdam Arena werd miljonair Koen Everink ernstig mishandeld. Badr Hari was in dezelfde ruimte aanwezig, maar wordt niet als verdachte gezien. Wel wordt een theedoek die volgens getuigen om de hand van de K1-vechter zou zijn gewikkeld onderzocht.

Nadat berichten in de media opdoken over zijn betrokkenheid meldde Hari zich voor een getuigenverklaring bij de politie. Dit aanbod werd echter afgeslagen omdat het OM nog niet weet of Hari als getuige of verdachte wordt gezien. Mocht justitie de vechtsporter als getuige aanmerken, dat zal hij zich alsnog vrijwillig melden om een verklaring af te leggen, meldt Ficq vrijdag.