Publieke omroep kiest voor meer cultuur

Nederland 1 en 3 krijgen komend televisieseizoen een meer culturele draai. Belangrijke momenten in de week worden gevuld met allerhande culturele programma's. Dat bleek donderdag bij de presentatie van de programmering van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

Het gaat om grote shows, zoals Strictly Come Dancing dat op de zaterdagavond van Nederland 1 wordt gepresenteerd door Reinout Oerlemans, maar ook om nieuwe programma's als Maestro. Frits Sissing gaat op donderdagavonden in Maestro op zoek naar getalenteerde dirigenten.

Gerard Ekdom gaat iedere zaterdagavond op Nederland 3 zijn nieuwe muziekprogramma Effe Ekdom presenteren. Hij neemt kijkers voor de AVRO mee langs optredens van internationale artiesten en bespreekt het laatste popnieuws. Het programma wordt gevolgd door wekelijkse documentaires over artiesten. De muziekprogramma's moeten een jonger publiek naar de publieke omroep trekken.

Naast de nadruk op cultuur vormen ook dramaseries en programma's waarin kijkers worden meegenomen op reis dit seizoen een zwaartepunt voor de publieke omroep. Het nieuwe televisieseizoen wordt in september afgetrapt met een speciale verkiezingsprogrammering.