Wilders wil alleen bekenden op lijst

De PVV is ditmaal 'extra voorzichtig' met het samenstellen van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. PVV-leider Geert Wilders heeft het liefst mensen die al bekend zijn bij de partij, zegt hij in een interview met het weekblad Elsevier.

Aanleiding is het opstappen van Hero Brinkman, Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven uit de PVV-fractie in de Tweede Kamer, evenals de schandalen rondom verschillende provinciale PVV-politici. "Te gênant voor woorden", noemt Wilders de affaires. "Dit keer zijn we extra voorzichtig. Er komen ook avonturiers op ons af. We proberen hun achtergronden nóg beter na te gaan en putten vooral uit mensen die we al kennen."

Wilders zegt verder dat hij SP-leider Emile Roemer de komende tijd harder gaat aanvallen. Wilders wil zo kiezers van de SP afsnoepen. "Er valt voor mij wat te halen bij de SP. Vandaar dat ik Roemer harder zal aanpakken." Volgens Wilders is de SP in werkelijkheid pro-Europees en ontloopt de partij debatten over allochtonen.

De PVV maakt vrijdag intern bekend wie op welke plaats op de kandidatenlijst staat. De lijst moet zaterdag openbaar worden.


Wilders wil alleen bekenden op lijst (Foto: Novum)