Wilders: schoon schip maken blijkbaar nodig

Het opstappen van Wim Kortenoeven en Marcial Hernandez uit de PVV-fractie toont aan dat de PVV schoon schip moet maken. Dat zei PVV-leider Geert Wilders dinsdagavond in het televisieprogramma Nieuwsuur.

Hernandez en Kortenoeven lieten dinsdag nadat Wilders zijn partijprogramma presenteerde weten de PVV-fractie te verlaten. "Ik vind dit heel triest, niet chique om te doen", aldus Wilders. De PVV-leider houdt vol te vermoeden dat de PVV'ers zijn opgestapt omdat ze vrezen geen hoge positie op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen te hebben gekregen.

De twee opgestapte PVV'ers stelden zich als PVV-Kamerlid vele vernederingen te moeten hebben laten welgevallen van Wilders en het 'politburo' om hem heen. Zo zouden ze via de media hebben moeten vernemen dat Wilders de Catshuisbesprekingen had afgebroken.

Wilders gaf in Nieuwsuur toe dat de beslissing de stekker uit de onderhandelingen te trekken zonder de fractie was genomen. Maar direct nadat Wilders de onderhandelingen had verlaten, zou de fractie bijeen zijn geroepen.

De PVV-leider gaf verder aan dagelijks fouten te maken. "Ik maak iedere dag fouten, maar het is onjuist om te zeggen dat de PVV niet zou deugen."