Bloedspoor leidt naar vernielzuchtige Fransman

Een Fransman die in Utrecht een ruit van een tramdeur had vernield kon zaterdagmiddag worden getraceerd dankzij het bloedspoor dat hij achterliet. Dat meldt de politie zondag.

Agenten werden zaterdag rond 12.30 uur gewaarschuwd dat een man bij de halte van een tram aan de Vasco da Gamalaan een ruit van een tramdeur had vernield. De man was weggelopen in de richting van het gebouw Koningsbrugge, waar agenten de route van de verdachte goed konden volgen omdat hij een bloedspoor had achtergelaten.

Op de tweede etage stopte het spoor. De agenten namen een kijkje in een aantal kamers, maar vonden de verdachte niet. Op de derde etage stuitten de agenten tijdens verder onderzoek in het pand echter op een gewonde 24-jarige Fransman.

De man bleek samen met een aantal vrienden op de halte in de tram te zijn gestapt. Ze hadden echter een winkelwagen en meer dan tien koffers en dozen bij zich, wat de machinist te veel van het goede vond. Hij verzocht de vrienden daarom uit te stappen. Dat deden ze, maar de Fransman vernielde nog wel de ruit van een tramdeur.

Een dokter op een politiebureau heeft de verwondingen aan de arm van de 24-jarige man gehecht. Tegen de Fransman is proces-verbaal opgemaakt.