CDA kiest toch voor volledige basisbeurs

Het CDA wil een basisbeurs voor bachelor- en de masterstudenten. Tijdens het CDA-congres is vrijdag een motie aangenomen waarmee de beurs voor de masterfase in het verkiezingsprogramma wordt opgenomen. In het conceptprogramma werd alleen nog de bachelorfase genoemd bij de basisbeurs.

Het conceptprogramma impliceerde een sociaal leenstelsel tijdens de masterfase. In het Kunduz-akkoord dat het CDA eind mei sloot met vier andere partijen, werd de studiebeurs voor masterstudenten ook gespaard. Nu lijkt CDA zich er in aanloop naar de verkiezingen ook sterk voor te maken.

De motie werd ingediend door de jongerenorganisatie CDJA. Meer dan tachtig procent van de CDA-leden stemde voor, waaronder de nummer drie bij de aankomende verkiezingen Kamerlid Sander de Rouwe.

Ook de G500, geleid door Sywert van Lienden, is verheugd dat de motie het gehaald heeft. Behoud van de basisbeurs is een van de punten die de beweging in de programma's van CDA, PvdA en VVD probeert te krijgen. De leden van G500 konden vandaag ook meestemmen op het congres.