[1/2 finale] Uitslag Duitsland - Italië

Vanavond werd in Warschau beslist wie zondag de tegenstander is van Spanje in de finale van EURO 2012. Italië won enigszins verrassend van Duitsland met 2-1. Voor rust scoorde Balotelli twee keer. In de blessuretijd van de tweede helft scoorde Özil van elf meter nog tegen.

Duitsland begon aanvallend aan de wedstrijd en het kreeg een paar goede mogelijkheden waarbij het ingrijpen door de doelman van Italië Buffon er niet goed uit zag. Italië kon daar niet veel tegen over brengen afgezien van een schotje van Montolivo

Toch werd Italië sterker en dat resulteerde in de twintigste minuut in een voorsprong. Na zwak ingrepen achterin bij Duitsland kon Mario Balotelli zich vrij maken van Badstuber en de bal achter Neuer koppen. Door dit doelpunt leek Duitsland aangeslagen en kon het niet echt meer imponeren.

Balotelli onderweg naar de 2-0 (Foto: Pro Shots)

In de 36e minuut kon Balotelli na een mislukte buitenspelval van Lahm vrij doorlopen op Neuer. Met een prachtig schot liet hij de doelman van Bayern München kansloos en verdubbelde hij zo de voorsprong voor Italië. Dit zou tevens de ruststand zijn.

Na de rust en de nodige ingrepen van de Duitse bondscoach Löw gingen onze oosterburen opzoek naar de aansluiting. Doordat ze de aanval zochten kwam er steeds meer en meer ruimte voor de Italianen om op 3-0 te komen, maar het was aanvallend te slordig en vergat zodoende de wedstrijd te beslissen. Met name Di Natale kreeg een paar uitgelezen mogelijkheden.

Schweinsteiger in duel met Pirlo (Foto: Pro Shots)

Toen vrijwel iedereen dacht dat er niet meer gescoord zou worden, kreeg Duitsland in de blessure tijd nog een strafschop na een handsbal. Deze werd benut door Özil en even leek de spanning terug in de wedstrijd, maar de tijd was te kort om nog voor de gelijkmaker te zorgen.

De finale gaat dus tussen Spanje en Italië. Deze twee landen troffen elkaar al eerder in de groepsfase, toen het 1-1 werd. De finale zal zondag om 20.45 beginnen en gespeeld worden in Kiev.

Duitsland

1 - 2

Italië

90+2' Özil(pen)    20' Balotelli