Roemenen verdacht van 127 woninginbraken

De politie denkt met de arrestatie van twee Roemenen 127 woninginbraken in Noord-Brabant, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland te hebben opgelost. Dat meldt de Brabantse politie dinsdag.

De politie kwam de mannen op het spoor na onderzoek dat werd ingesteld nadat zich opeens een stijging van het aantal woninginbraken voordeed. In de eerste vier maanden van 2010 vonden in de districten Maas en Leijgraaf 199 woninginbraken plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 250.

De recherche kwam achter de locatie van enkele bij inbraken meegenomen mobiele telefoons en wist een aantal telefoonnummers te traceren die na de diefstallen aan de telefoons waren gekoppeld. Dit onderzoek leidde naar de 38-jarige hoofdverdachte, die op 24 januari samen met de medeverdachte op heterdaad werd aangehouden bij een inbraak in Pijnacker. Bij huiszoekingen in Rotterdam en Roemenië zijn allerlei gestolen spullen aangetroffen.

De twee Roemeense mannen zitten nog vast en moeten 13 juli voor de rechter komen. De 27-jarige Roemeense echtgenote van de 38-jarige verdachte is in april uitgeleverd aan de Brabantse politie. Zij was een paar dagen daarvoor in haar thuisland aangehouden op verdenking van heling. De vrouw is inmiddels weer op vrije voeten, maar moet zich nog wel voor een rechter verantwoorden.