OM in cassatie om vrijspraak fatale scooterrit

Het Openbaar Ministerie gaat in cassatie tegen de uitspraak van het gerechtshof in Arnhem in de Nijmeegse scooterzaak. Justitie is het er niet mee eens dat de twee verdachten zijn vrijgesproken en wil dat de Hoge Raad zich over de zaak buigt.

Het hof sprak vorige maand de twee mannen die in januari 2010 met een gestolen scooter een dodelijk ongeval veroorzaakten in de Nijmeegse binnenstad vrij. Volgens het Arnhemse hof is niet te achterhalen wie van de twee mannen de scooter bestuurde. Justitie had in hoger beroep zeven en vier jaar cel geëist tegen het tweetal.

Het duo, Mohamed el G. (22) en Mohamed S. (20), was op de vlucht voor de politie. Volgens justitie reden de twee met hoge snelheid door de drukke binnenstad van Nijmegen en schonden ze alle verkeersregels. Aan de dollemansrit kwam een einde toen de twee een 50-jarige man uit Arnhem aanreden op een zebrapad aan de Sint Canisiussingel. Hij overleed later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Het hof veroordeelde de twee wel tot twee jaar en zestien maanden cel voor onder meer het voorbereiden van een overval op een hotel in Nijmegen. El G. werd in 2010 door de rechtbank nog veroordeeld tot acht jaar cel. Zijn kompaan kreeg ook toen zestien maanden gevangenisstraf.