Ellen ten Damme wil leven als Pippi Langkous

Ellen ten Damme wil graag een leven leiden als dat van Pippi Langkous. "Ik doe mijn best om van het leven te genieten, zoals Pippi Langkous. Veel avonturen en veel afwisseling", droomt de zangeres.

Een leven als 'doorsnee burger' ziet Ten Damme dan ook niet zitten. "Zo'n gezin in joggingpakken en zeurende kinderen", somt de zangeres op voor de camera van Novum Nieuws. "Dan denk ik: ik weet het niet hoor. Maar als zoveel mensen het doen, dan zal er wel iets leuk aan zijn."

Ten Damme, die borstkanker overwon, vertelt dat de ziekte haar leven niet heeft veranderd. "Gelukkig, eigenlijk", vindt Ten Damme, die zich voor kan stellen dat mensen door een heftige gebeurtenis hun leven drastisch veranderen. "Maar ik kwam tot de conclusie dat ik al doe wat ik leuk vind. Ik heb helemaal niet de neiging om iets heel anders te doen."

De 44-jarige zangeres en actrice vermoedt dat ze wel 'dankbaarder' is geworden. "Elk mens krijgt op een gegeven moment te maken met iemand die doodgaat of iemand die ziek wordt. Dan dringt het pas echt door, een werkelijk besef dat alles misschien ooit een keer ophoudt."