Douwe Egberts krijgt notering aan Damrak

Dinsdagochtend is er opnieuw een Nederlands bedrijf naar de beurs gegaan. Na de entree van kabelaar Ziggo in maart was dat ditmaal koffie- en theebedrijf D.E. Master Blenders 1753, beter bekend als Douwe Egberts. De nieuwe topman Michiel Herkemij luidde onder toeziend oog van premier Mark Rutte de gong.

Hoeveel een aandeel DE moet gaan kosten, is nog niet duidelijk. Analisten schatten de totale waarde van het bedrijf op ongeveer vier miljard euro, maar dat is met veel onzekerheid omgeven omdat het een opsplitsing van een bedrijf betreft. De vleestak van het voormalige moederbedrijf van Douwe Egberts Sara Lee blijft onder de naam Hillshire Brands achter in de Verenigde Staten. Koffie- en theeproducent DE krijgt een notering in Amsterdam.

Pas op vrijdag 6 juli na het sluiten van de beurs maakt DE een openingsprijs bekend.Tot die tijd wordt de prijs bepaald door het gemiddelde van analisten en wordt er alleen officieus gehandeld. De officieuze openingskoers van het aandeel DE bedroeg acht euro. De officiële handel start op 9 juli. Vanaf die dag is DE officieel afgesplitst van het Amerikaanse moederbedrijf Sara Lee.


Douwe Egberts krijgt notering aan Damrak (Foto: Novum)