[Euro 2012] Uitslagen groep D

Vanavond trapten de laatste 4 landen af voor hun eerste wedstrijd op dit EK. Engeland en Frankrijk speelden in Donetsk tegen elkaar, terwijl gastland Oekraïne in Kiev het opnam tegen Zweden.

Remise in warm Donetsk

Door de hitte hielden Frankrijk en Engeland het tempo in de beginfase laag. Na een half uur spelen kwam Engeland op voorsprong door een doelpunt van Lescott. Lang konden ze niet genieten van deze voorsprong, want nog geen tien minuten later zorgde Nasri dat de ploegen weer op gelijke hoogte kwamen.

Na rust nam Engeland het initiatief en werd Frankrijk teruggedrongen en kon het niets anders doen dan toekijken. In de slotfase kregen beide ploegen nog wat kleine mogelijkheden, maar gescoord werd er niet. Zo bleef het bij 1-1; een stand waar beide ploegen vrede mee leken te hebben.

Klik hier voor het uitgebreide verslag.

Shevchenko held van Kiev

In de Oekraïnse hoofdstad Kiev zocht het thuisland tegen Zweden de aanval. Het kreeg een paar kleine kansjes, maar Andreas Isaksson kon zijn doel schoon houden. Zweden kon af en toe een tegenstoot geven, maar voor de rust werd er niet gescoord.

Kort nu rust kwamen de Zweden op voorsprong door een doelpunt van Zlatan Ibrahimovic. Een paar minuten later was de stand weer gelijk door een doelpunt van Shevchenko. Diezelfde Shevchenko zorgde niet veel later dat het stadion explodeerde door de bal opnieuw achter Isaksson te krijgen; 2-1. Zweden ging nog wel opzoek naar de gelijkmaker, maar slaagde hier niet in. Hierdoor wonnen de Oekraïners hun allereerste EK-wedstrijd en staan momenteel bovenaan in groep D.