Acteur Robert Pattinson denkt dat hij dom is

Acteur Robert Pattinson heeft eens wat zelfkennis en denkt dat veel mensen zijn intelligentie niet heel hoog inschatten. "Het is verrassend hoeveel mensen denken dat ik heel dom ben", zegt hij in een interview met The Guardian. "Zij denken vast dat iemand die in tienerfilms speelt een idioot moet zijn."

De Britse acteur werd bekend door zijn hoofdrol in de vampierfilmreeks Twilight. "Ik weet het niet, misschien is het echt wel zo", gaat de 26-jarige Pattinson verder. "Van sommigen van de beste acteurs blijkt dat ze niet de slimste mensen op aarde zijn als je met ze praat. Soms gaat er een wereld voor je open als je met een acteur in gesprek bent. Het zijn dan ook niet voor niets acteurs, ze doen net alsof ze een hoog IQ hebben."

Pattinson heeft inmiddels de laatste film in de Twilight-reeks opgenomen en probeert, wellicht tegen beter weten in, zijn carrière nu een serieuze impuls te geven. Zo is hij vanaf vorige week te zien in het drama Cosmopolis van David Cronenberg. "Het is iets wat ik nooit eerder heb gedaan en wat ik niet helemaal begreep", aldus de acteur.

De acteur baalt ondertussen van de bijnaam die hij in de Britse media heeft gekregen. "In de koppen staat dan 'R-Patz worstelt met geloofwaardigheid', ik snap niet wie dat heeft uitgevonden", aldus Pattinson. "Ik wil die mensen wurgen."