Tilburg pakt opdringerige hoeren aan met voetbalwet

Vijf Tilburgse prostituees hebben een gebiedsverbod van drie maanden opgelegd gekregen voor de omgeving van het Wilhelminapark. Burgemeester van Tilburg Peter Noordanus (PvdA) besloot donderdag de maatregel op basis van de 'voetbalwet' in te zetten vanwege de vele klachten die over de dames van lichte zeden binnenkwamen.

De prostituees veroorzaakten problemen rond het Wilhelminapark door hun agressieve manier van klantenwerving. Zo werden auto's tot stoppen gedwongen, autoportieren opengerukt en mannelijke passanten op agressieve wijze aangesproken rond de afwerkplekken aan de Lange Nieuwstraat, Stedekestraat en Gasthuisring in de Brabantse plaats.

Politie en gemeente laten weten alle mogelijke middelen in te zetten om de overlast van verslaafden, dak- en thuislozen en prostituees aan te pakken. De voetbalwet werd ruim anderhalf jaar geleden in het leven geroepen om voetbalhooligans in het gareel te houden. De wet verschaft burgemeesters onder meer de mogelijkheid mensen die zich misdragen voor maximaal negentig dagen een gebiedsverbod op te leggen.