Pas vijf procent WK-werkzaamheden Brazilië af

Twee jaar voor het WK 2014 is pas vijf procent van de bouwprojecten voor het toernooi af. Dat heeft de Braziliaanse regering woensdag bekendgemaakt. Alles zou evenwel volgens de planning verlopen. Van de infrastructurele projecten is bij 41 procent nog niet begonnen aan de bouw. Bij vijftien procent van de projecten is de planningsfase nog niet afgerond.

Sportminister Aldo Rebelo zegt dat er geen probleem is. "Dat de werkzaamheden voor deze projecten nog niet begonnen is, betekent niet dat er een vertraging is. De planning is net zo belangrijk als de uitvoering."

Kritiek van FIFA-voorzitter Sepp Blatter, die onlangs opnieuw zijn zorgen uitte over de trage voortgang, legt Rebelo ook naast zich neer. "Ik denk dat de uitdaging voor Brazilië te groot is om publiekelijk met WK-functionarissen te gaan bekvechten."

Rebelo accepteert het dat Blatter een negatiever beeld heeft dan de Braziliaanse regering. "We staan open voor kritiek en hebben de waarheid niet in pacht. Mensen hebben verschillende meningen. De overheid is optimistisch dat we alle uitdagingen van het WK zullen overwinnen."