Nederlands filmproject wint in Cannes

In Jouw Naam heeft woensdagavond de ARTE-prijs gewonnen voor beste l'Atelier-project. "Deze prijs geeft echt een etiket aan onze film", zegt regisseur Marco van Geffen in een reactie tegen Novum Nieuws. "Het moet allemaal nog een beetje binnenkomen, maar het is wel echt cool."

Het initiatief, waarvoor vijftien films werden geselecteerd, stimuleert een nieuwe generatie filmmakers. Tijdens het festival worden de geselecteerde regisseurs en hun producenten in contact gebracht met internationale financiers en andere filmprofessionals. Van Geffen heeft al een paar internationale coproducenten getroffen die enthousiast zijn over de film.

"Het is een goed, duister en intens scenario", zegt Michel Reilhac, cinemadirecteur van de Franse tak van tv- en productiebedrijf ARTE en degene die besliste over de prijs.

ARTE heeft interesse in de coproductie van In Jouw Naam. De film gaat over een jong stel dat een kindje verliest. Het filmproject met Barry Atsma en Elise Schaap in de hoofdrollen moet later dit jaar worden opgenomen en volgend jaar uitkomen.


Nederlands filmproject wint in Cannes (Foto: Novum)