Uitslag Bayern München - Nederland

Vanavond speelden het Nederlands elftal en Champions League-finalist Bayern München het al veelbesproken Wiedergutmachungsspiel. De Duitsers wonnen het duel uiteindelijk met 3-2.

De wedstrijd werd gespeeld omdat de club uit Beieren compensatie had geeïst voor de langdurige blessure die Arjen Robben het Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika parten speelde.De Duitsers hadden van tevoren al aangegeven dat ze na het verlies tegen Chelsea van afgelopen zaterdag al geen zin meer hadden in de wedstrijd, en stelden dan ook niet hun sterkste opstelling op.

Bert van Marwijk nam op zijn beurt de kans aan om wat te experimenteren voor zijn definitieve selectie voor het EK. Zo speelden Luciano Narsingh en Jetro Willems hun allereerste officieuze duel voor Oranje, meteen in de basis. De spitsenpositie werd ingenomen door Huntelaar.

Het duel begon wat gezapig. In de zesde minuut moest Vorm wel ingrijpen op een inzet van Pranjic, en drie minuten later wist Huntelaar zijn doelpuntloze vorm tegen Bayern nog niet teniet te doen bij een vrij grote kans.

Na het ietwat saai eerste kwartier vielen de doelpunten echter uit de lucht. In de zeventiende minuut moest Vorm vissen na een schot van afstand van Kroos. Niemand bij Bayern juichte en een minuut later viel er nog minder te lachen toen Huntelaar uit een moeilijke hoek zijn eerste doelpunt tegen Der Rekordmeister binnenschoot na een prima pass van Dirk Kuijt. Twee minuten later mocht Narsingh  meteen zijn eerste officieuze doelpunt voor Nederland aantekenen. Alleen voor Butt lobte hij de bal koeltjes over de afscheid nemende doelman heen.

Na slecht verdedigend werk van Oranje en prima spel van Bayern werd in de 28e minuut de 2-2 aangetekend. Olic gaf een voorzet op maat en Petersen kon snoeihard binnen koppen. Zonder noemenswaardige wapenfeiten werd de eerste helft vervolgens rustig uitgespeeld.

De tweede helft begon met maar liefst zeven wissels aan Nederlandse kant en twee bij Bayern. Narsingh en Willems, die beiden een goede eerste helft hadden gespeeld, mochten verder spelen naast Vorm en Vlaar. Behalve Vorm stonden er bij aanvang van de tweede helft alleen maar Eredivisie-spelers op het veld bij het Nederlands elftal.

Beide ploegen leken het wel best te vinden en zetten niet echt aan richting het doel van de tegenstander. Het stadion leefde pas weer op toen Robben zich tien minuten na aanvang van de tweede helft warm begon te lopen. Ietsje later schoot Adam Maher voor het eerst in zijn carrière op doel voor Oranje, maar Butt kon de inzet pareren.

Arjen Robben verving Narsingh voor het laatste kwartier en kon rekenen op een flink fluitconcert vanuit een aantal vakken met Bayern-supporters. Voordat Robben de bal ook maar aangeraakt had was de grootste kans echter aan de andere kant bij het doel van Vorm, waar de zojuist ingekomen Ribéry alleen voor de keeper van Swansea de bal in het zijnet joeg.

Na een hels fluitconcert tijdens balbezit van Robben besloot de andere helft van het Bayern-publiek de Groninger aan te moedigen. Terwijl zij zijn naam scandeerden keken ze toe hoe Usami een prima schot op het Nederlandse doel lanceerde. Vorm had het schot van de Japanner echter klemvast.

Mario Gómez zette Bayern vier minuten voor het einde op voorsprong. De Duitser stond voor een leeg doel na een prima loopactie van Ribéry en kon simpel binnen tikken. De wedstrijd was beslist en Oranje zette niet veel meer aan.

Na deze wedstrijd, die de kas van Bayern naar verluidt met drie miljoen euro spekt, kan Oranje zich nu opmaken voor de oefeninterland met Bulgarije van aankomend weekend.