De Jager sluit nieuw ministerschap niet uit

Jan Kees de Jager (CDA) sluit het niet uit dat hij in een nieuw kabinet opnieuw minister van Financiën wordt. Dat zei hij dinsdag in een gesprek met RTL Z.

"Als ik word gevraagd, dan ga ik daar nog eens ernstig over nadenken", zei De Jager. De Jager zegt niet bij voorbaat nee. "Maar ik zeg ook niet meteen ja." De Jager had eerder aangegeven niet op de kandidatenlijst van het CDA voor verkiezingen voor de Tweede Kamer te willen staan.

De Jager sprak tijdens zijn wekelijks televisie-interview met de zakenzender over het permanente Europese noodfonds ESM. Hij benadrukte dat het fonds 'een brandweer is die moet kunnen uitrukken'. De minister wilde verder niet aangeven wat de consequenties zouden zijn als Nederland niet op korte termijn instemt met de instelling van het fonds.

Dinsdagavond debatteert de Tweede Kamer over het ESM. Een Kamerminderheid wil de stemming over het noodfonds controversieel verklaren, zodat er tot de vorming van een nieuw missionair kabinet niet over gestemd kan worden. PVV-leider Geert Wilders heeft hierover zelfs een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse staat.