[CL] Uitslag Bayern München - Chelsea

Chelsea heeft voor het eerst in de historie van de club de Champions League veroverd. De Londenaren versloegen Bayern München in München via strafschoppen nadat de wedstrijd in 1-1 geëindigd was. Didier Drogba werd de held van de Blues door de beslissende strafschop te scoren.

De wedstrijd in München begon zonder maar liefst in totaal zeven geschorste spelers. De verwachting was dat Chelsea zich in zou gaan graven en Bayern het spel zou laten maken. De Duitsers kregen na vier minuten al een mogelijkheid via Schweinsteiger, maar zijn schot werd gekraakt. Chelsea loerde net als in de halve finales tegen FC Barcelona op de mogelijkheden die het zou gaan krijgen en kwam ook enkele keren naar voren, maar in de afwachtende beginfase van de wedstrijd leverde dit voor de Blues nog geen mogelijkheden op.

Bayern nam na een kwartier spelen het initiatief en drong Chelsea terug. De Duitsers kregen na twintig minuten via Robben een grote kans, maar een inzet van de Nederlander werd door Chelsea-goalie Cech en de paal gekeerd. De Duitsers kregen meer mogelijkheden, maar veelal waren dit onschuldige schoten, waarbij Cech niet in actie hoefde te komen. Müller en Gómez kregen nog de beste kansen, maar faalden in de afronding. Aan de andere kant schoot Mata een vrije trap hoog over en stuitte Kalou bij een van de spaarzame uitvallen op Bayern-doelman Neuer.

Robben in duel met Cole (Foto: Pro Shots)

Het begin van de tweede helft liet eenzelfde spelbeeld als in de eerste zien: Bayern viel aan en Chelsea probeerde waar mogelijk er uit te komen. Na tien minuten was het raak voor de thuisploeg, maar de treffer werd afgekeurd. Robben schoot op goal en Ribéry tikte de bal binnen, maar vanuit buitenspelpositie.

Na een uur spelen werden de ruimtes op het veld groter, wat de aantrekkelijkheid van het spel ten goede kwam, maar verder dan enkele mogelijkheden kwamen beide teams in die fase van de wedstrijd niet. Wel grossierde Bayern in een groot aantal hoekschoppen. Chelsea had tot diep in de tweede helft nog geen corner hoeven nemen. Wel waren de Londenaren via een voorzet van Drogba dreigend. Cech wist aan de andere kant een gekraakte voorzet van de zijkant van Ribéry maar net over de lat te tikken.

Bayern bleef de aanval zoeken en had tien minuten voor tijd eindelijk succes. Thomas Müller wist een voorzet vanaf de zijkant goed binnen te koppen door de bal naar de grond te knikken en zo het leer over de verraste Cech te krijgen. Een minuut eerder had hij nog een voorzet van Robben in de handen van de Chelsea-goalie geknikt. Lang kon Bayern echter niet genieten van de voorsprong, want Drogba knikte vlak voor tijd de eerste corner die de Londenaren mochten nemen direct achter Neuer. Omdat er niet meer gescoord werd een verlenging noodzakelijk.

In de eerste helft van de verlenging kreeg Bayern al snel een penalty nadat Drogba Ribéry in zijn eigen strafschopgebied aanraakte. Robben kon van dit buitenkansje profiteren, maar de Nederlander faalde vanaf elf meter. Bayern bleef de meest aanvallende intenties houden en Olic was in de tweede helft van de verlenging dichtbij de winnende treffer, maar hij schoot rakelings voorlangs. Er ontstonden nog enkele hachelijke situaties voor het Chelsea-doel, maar gescoord werd er niet meer, waardoor de penaltyserie een feit was.

Uitzinnige vreugde bij Drogba en Cech (Foto: Pro Shots)

Daarin bleek Chelsea met 4-3 de beste te zijn. Mata miste voor de Londenaren weliswaar de eerste strafschop, maar Luiz, Lampard en Cole schoten raak. Omdat Olic en Schweinsteiger voor Bayern misten kon Drogba aanleggen voor de beslissende strafschop. De Ivoriaan faalde niet vanaf elf meter en bezorgde zo zijn club de eerste Champions League uit de clubhistorie.

Bayern München

1 - 1

Chelsea

83' Müller    88' Drogba