Lady Gaga zorgt voor ophef in christelijk Filipijnen

Opnieuw is ophef ontstaan rond de Aziatische Born This Way Ball-tournee van Lady Gaga. Christelijke Filipijnse jongeren gingen vrijdag de straat op om een verbod te eisen op de concerten die de popzangeres maandag en dinsdag geeft in Manila.

Afgelopen week weigerde de Indonesische regering al een vergunning voor een optreden van Gaga in Jakarta. De zangeres zou daar op 3 juni op het podium staan. Eind april werden fans onder de 18 jaar geweerd bij Gaga's shows in Seoul na klachten dat de songteksten en kleding van de zangeres provocerend waren.

Ongeveer zeventig leden van een groep genaamd Biblemode Youth Philippines voerden actie voor het gemeentehuis van Manila. De jongeren voelen zich naar eigen zeggen beledigd door de muziek en videoclips van Lady Gaga. Zo zou haar lied Judas de spot drijven met Jezus. Protestleider Benny Abante wil een aanklacht indienen tegen de Amerikaanse zangeres als ze dat lied ten gehore brengt. Ook heeft de groepering aangekondigd zaterdag een protestmars te houden.

Ondanks de protesten heeft de 26-jarige Gaga, die in september naar Nederland komt voor twee optredens, gewoon toestemming voor de concerten. Burgemeester Antonio Calixto zegt er wel voor te zorgen dat de regels strikt worden nageleefd. "We hebben de producenten van de show op het hart gedrukt dat er absoluut geen naakt te zien mag zijn en dat obsceen gedrag niet wordt getolereerd."