Windows Phone in China al groter dan iPhone

Net twee maanden na lancering heeft de Windows Phone in China al een groter marktaandeel te pakken dan Apple's iPhone. De Windows Phone is goed voor 7% van de markt, terwijl de iPhone maar 6% heeft. Android domineert de markt in China met een marktaandeel van 69%.

Volgens Michel van der Bel, operationeel directeur voor de China-regio bij Microsoft, is het succes van de Windows Phone te danken aan zijn multifunctionele inzetbaarheid. "Onze smartphone en pc-tablet zijn hybride, waardoor geschikt voor de consument, maar ook makkelijk in te voegen binnen een bestaande bedrijfsinfrastructuur. Hierdoor kunnen we beter dan menig concurrent inspelen op de 'consumerization of IT.'" Van der Bel verwacht dat de populariteit van de Windows Phone nog flink zal groeien.

Wat betreft games en apps loopt de Windows Phone nog wel achter op zijn concurrenten. "Daar hebben we inderdaad nog een slag te maken. Momenteel werken er 2.500 mensen bij onze R&D-afdeling in China. Daar investeren we flink in," volgens Van der Bel.