Sea Shepherd-baas opgepakt in Duitsland

Paul Watson, de oprichter van dierenrechtenorganisatie Sea Shepherd, is zondag in Duitsland gearresteerd. De aanhouding zou verband houden met een aanklacht door de autoriteiten van Costa Rica.

Watson werd opgepakt op de luchthaven van Frankfurt, aldus Het Parool. De arrestatie zou te maken hebben met een Sea Shepherd-campagne tegen haaienstropers een aantal jaar geleden. Watson zou een vissersboot hebben geramd en de bemanning hebben bedreigd, zo schreef de San Francisco Chronicle destijds. Watson en een andere activist werden daarop beschuldigd van poging tot moord, maar wisten naar internationale wateren te ontkomen.

Paul Watson, Sea Shepherd (bron: Wikimedia, foto: Witty lama)Sea Shepherd is onder meer bekend door de Discovery Channel-serie Whale Wars. Daarin is te zien hoe de organisatie het opneemt tegen Japanse walvisvaarders. Recent werd nog een Nederlandse Sea Shepherd-activist door de Japanse autoriteiten vastgehouden, en later weer vrijgelaten. Over de aanklacht tegen Paul Watson is formeel nog niets bekendgemaakt. Evenmin is onduidelijk hoe lang Watson vast blijft zitten.