FOK!-Weekoverzicht week 19

Welkom bij het FOK!-weekoverzicht waarin we wekelijks een overzicht geven van de meest ontroerende, het meest schokkende, humoristische of opmerkelijkste nieuwtjes van die afgelopen week. Heb je suggesties, aarzel dan niet om ze te delen met de redactie!

zondag

In Dordrecht vond deze dag een opmerkelijke strijd plaats. 512 mensen vochten om de titel van beste stoeprander van Nederland. In Zuid-Korea maken grensbewakers jacht op pillen gemaakt van mensenvlees die seksuele prestaties zouden bevorderen. Verder moest de Nederlandse politie het vandaag ontgelden. In het Limburgse Roermond werd een politieauto geswaffeld en in Schinnen wist een man het voor elkaar te krijgen om met zijn in beslag genomen auto tegen het politiebureau aan te rijden om vervolgens daarna een politieauto te rammen. 

maandagSporten is lang niet altijd gezond. Zo bleek toen een Australische hockeyster het leven verloor nadat ze een bal keihard tegen haar hoofd gekregen had. In Utrecht maakte Sterrenwacht Sonnenborgh bekend dat ze op 1 juni extra vroeg opengaat, zodat het publiek een Venusovergang goed kunnen bestuderen. Fabrikant Nestlé liet weten dat ook zij de plofkip voortaan zal mijden. In Hoofddorp raakte een vrouw die het leven van een eend redde, zelf gewond toen er drie auto's bovenop de hare klapten.  

dinsdag

In Groot-Brittannië heeft een verlamde vrouw dankzij een speciaal pak de marathon weten te lopen. Weliswaar niet binnen de gestelde tijd, maar er lagen twaalf medailles op haar te wachten. Als het aan een Joodse organisatie ligt, mogen Duitsers voortaan niet meer herdacht worden op 4 mei. Liefhebbers van Starbucks kunnen voortaan ook terecht langs de snelweg A12, zo liet de koffieketen dinsdag weten. Als je last van overgewicht hebt, is het wellicht verstandig om een baan dichter bij huis te zoeken.  

woensdag

Bart Schut ontketende vandaag een felle discussie toen hij stelde dat Marokkanen een racismeprobleem hebben. In Miami zijn oerang oetans voortaan ook in staat om te communiceren, en wel met behulp vaan een iPad. In Den Haag werd een man, die zijn ex-vriendin ongerust wilde maken door een slagaderlijke bloeding te verzinnen, getrakteerd op een politie-inval. In Amerika wist Obama geschiedenis te schrijven door als eerste president het homohuwelijk te steunen. 

donderdagHet graveren van je eigendommen heeft wel degelijk effect zo bleek vandaag: na maar liefst 22 jaar kreeg een vrouw haar gestolen fiets terug. In Jakarta overleed een Nederlander nadat hij uit protest zichzelf in brand stak. Verder bleek vandaag uit onderzoek dat Nederlandse kinderen wel weten hoe ze gezond moeten eten, maar dat ze er in de praktijk weinig van terecht brengen. Het is ook de dag dat Tim Kuik het internet mag censureren van de rechter: in navolging van Ziggo en UPC moeten nu ook andere providers The Pirate Bay blokkeren

vrijdagAls de trend in Japan doorzet, zullen er over 1000 jaar geen Japanners meer zijn, zo onthulden Japanse wetenschappers vandaag. In het Brabantse Steenbergen moest een kunstenaar zijn kunstwerk inleveren. De man had op een bordje de naam van een wijkagent bij de houten lul gezet. Vandaag was ook de NS weer eens in opspraak; ditmaal omdat een muziekinstrument niet over een geldig vervoersbewijs zou beschikken. In Nieuw-Zeeland zullen de mijnwerkers die om het leven kwamen in de mijn, daar ook hun laatste rustplaats hebben als het aan de eigenaar Solid Energy ligt. 

zaterdagWilders wist weer vrij kinderachtig de aandacht op zich te vestigen door Mark Rutte een wildebras te noemen. Volgens demissionair minister Schultz zijn de huidige vangrails in Nederland veilig genoeg, ondanks dat vrachtwagens er makkelijk doorheen zouden schieten. In Taipei is er een opmerkelijke loterij gestart: verzamel hondenpoep en win een goudstuk ter waarde van 1500 euro. Tijdens een veiling in Engeland wisselde het zelfportret van Amy Winehouse voor 35.000 pond. Het werd vervaardigd met haar eigen bloed.