Zusjes Van Houten spelen niet graag ruzie

Carice en Jelka van Houten vonden het verschrikkelijk om twee ruziënde zussen te spelen. In de film Jackie zijn zij soms kiftende tweelingzussen die in de Verenigde Staten op zoek gaan naar hun biologische moeder. "Het is toch helemaal niet leuk om zo uit te moeten vallen tegen je zus?", zegt de 35-jarige Carice tegen Novum Nieuws.

"Nee, die ruziescènes vond ik het ergste wat we moesten doen", vult de twee jaar jongere Jelka aan. "Daar kreeg ik echt migraine van."

Regisseuse Antoinette Beumer was juist blij dat de zussen in werkelijkheid een stuk beter met elkaar door een deur kunnen dan hun personages. "We hadden ons van tevoren op het ergste voorbereid, maar het viel heel erg mee."

"Ze waren juist heel solidair", licht Beumer toe. "Als ze het ergens niet mee eens waren, dan waren ze dat samen niet en liepen ze samen weg. Ze hadden het soms gewoon gehad met z'n tweeën. En terecht, want het was soms heel erg afzien. Heel koud, en lange draaidagen."

Tegelijkertijd hadden de zusjes Van Houten wel eindelijk de kans veel tijd met elkaar door te brengen. "Normaliter hebben wij op een 'vrije dag' eigenlijk nooit tijd voor elkaar", zegt Jelka. "Nu konden we ineens een hele ochtend koffie met elkaar gaan drinken of even lekker shoppen met z'n tweeën."

"Naar zo'n lelijke shopping mall", vult Carice droogjes aan. "Maar nee, ik kon door deze film vaker bij mijn zus en haar familie zijn", vertelt Carice. "Ik heb mijn kleine neefje veel gezien, erg fijn."

Jackie draait vanaf donderdag in de bioscoop.


Zusjes Van Houten spelen niet graag ruzie (Foto: Novum)