'Familie betaalde 75.000 euro voor ontvoerde knul'

Familie van de in Maleisië ontvoerde 12-jarige Nayati Moodliar heeft 75 duizend euro betaald voor zijn vrijlating. Dat schrijft De Telegraaf zaterdag op basis van bronnen bij de lokale politie. De Nederlands-Zuid-Afrikaanse jongen werd donderdag vrijgelaten na bijna een week eerder in een buitenwijk van de hoofdstad Kuala Lumpur te zijn ontvoerd.

Het losgeld zou een avond voor de vrijlating aan de ontvoerders zijn overgedragen. De politie zou een klopjacht hebben geopend op de daders. In Maleisië kan voor ontvoering de doodstraf worden opgelegd.

De ontvoerde knul bleef ongedeerd. Wel sprak de familie kort na zijn vrijlating via Facebook al van een traumatische tijd voor de jongen. De familie spoorde de afgelopen week via Twitter en Facebook aan naar Nayati uit te kijken.

De tiener werd vrijdag onderweg naar school door mannen in een auto gesleurd. Zijn ouders komen oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en wonen momenteel tijdelijk in Maleisië omdat de vader daar werkt. Het gezin woonde de afgelopen elf jaar in Son en Breugel.