Twee Cityhoppers KLM maken voorzorgsnoodlanding

Twee Cityhoppers van de KLM hebben vrijdagmiddag uit voorzorg een noodlanding gemaakt op Schiphol en op het vliegveld van het Engelse Norwich. De vliegtuigen hadden last van technische mankementen. Niemand raakte gewond, meldt een woordvoerder.

Het eerste vliegtuig was net vertrokken richting het Schotse Aberdeen, toen er iets mis bleek te zijn en het moest terugkeren naar Amsterdam. Nadat het mankement was verholpen is het vliegtuig later met al zijn passagiers alsnog naar Schotland vertrokken. Wat er precies loos was weet de woordvoerder niet.

De andere Cityhopper was van het Noord-Engelse Teesside op weg naar Amsterdam toen een van de motoren niet goed bleek te werken. Het vliegtuig werd in Norwich aan de grond gezet. Een deel van de passagiers kon op een ander vliegtuig naar Amsterdam stappen, anderen wachten nog in Norwich. Het vliegtuig kan waarschijnlijk vrijdagvond alsnog naar Amsterdam vliegen.

KLM-Cityhopper is een dochteronderneming van KLM. De Fokkertoestelen, waar tachtig tot honderd passagiers in passen, vliegen alleen naar Europese bestemmingen.