Uitslagen Eredivisie speelronde 32

In de Eredivisie werd dit weekend de 32e speelronde afgewerkt. Ajax kan de titel niet meer ontgaan na een 1-2 zege bij FC Twente. Zelfs bij twee nederlagen in de laatste wedstrijden zal Ajax op doelsaldo kampioen kunnen worden. Feyenoord klom naar de tweede plek door een overwinning op AZ.

In de onderste regionen van de Eredivisie heeft De Graafschap goede zaken gedaan.  De Doetichemers pakten in de uitwedstrijd bij FC Groningen een punt. In het matige duel werd het 1-1.

Tadic zette Groningen voor rust op een voorsprong en na rust verzuimden Teixeira en Jones het duel te beslissen. Een schot van Jansen bracht De Graafschap nog langszij. Woensdag treft De Graafschap concurrent Excelsior.

PSV heeft het zich bij Roda JC Kerkrade onnodig moeilijk gemaakt. Nadat ze Eindhovenaren in de eerste helft oppermachtig waren, zakten ze in de tweede helft erg in. Uiteindelijk werd er nog wel een 1-3 zege geboekt en staat de ploeg nu derde.

Bij rust had PSV al minimaal met 0-4 voor moeten staan, maar alleen Mertens en Marcelo scoorden. Na rust kwam Roda terug in de wedstrijd via Malki en miste Lens namens PSV nog een penalty. In de slotfase besliste PSV toch het duel via Depay.

Er stonden ook nog twee toppers op het programma. De verslagen daarvan kan je via onderstaande linkjes bereiken.