Politie waarschuwt Oranjeklanten zonder plan

Feestvierders die op Koninginnedag naar Amsterdam komen, moeten niet 'op de bonnefooi' naar een feest gaan. Dat adviseert de politie om teleurstelling te voorkomen. De kans is groot dat veel feesten al uitverkocht zijn.

"We willen voorkomen dat mensen ter plaatse door de organisator worden tegengehouden omdat het al vroeg vol is of uitverkocht. Voorkom teleurstellingen, beslis van tevoren waar je naartoe wilt en koop een toegangskaart", zegt commandant Erik van der Hulst daarover.

Koninginnedag is dit jaar in Amsterdam kleinschaliger van opzet. De massale evenementen zijn ingeperkt en vinden niet meer plaats in het centrum. Wel worden aan de rand van de stad enkele grotere feesten georganiseerd. Het enige gratis feest, op het Java-eiland, is vermoedelijk al vroeg vol.

Oranjeklanten die het feest proberen te verstoren worden hard aangepakt, verzekert de politie. Mensen die aan de noodrem in treinen trekken of over het spoor lopen krijgen direct een forse boete of mogen een nacht de cel in, waarna ze in een supersnelzitting worden berecht.


Politie waarschuwt Oranjeklanten zonder plan (Foto: Novum)