Martin Scorsese wil alleen nog 3D-films maken

Martin Scorsese is zo verliefd geworden op het filmen in 3D, dat hij alleen nog maar die techniek wil gebruiken in zijn films. De New Yorkse regisseur zou willen dat hij zijn films Raging Bull en Taxi Driver ook in 3D had kunnen opnemen.

Scorsese uitte zijn liefde voor de driedimensionale film woensdagavond tijdens een bijeenkomst op Cinemacon, de jaarlijkse conventie van de Amerikaanse vereniging van bioscoopexploitanten in Las Vegas. Hij zat daar in een panel met zijn collega Ang Lee.

De twee regisseurs zijn beide van mening dat in de toekomst alle films 3D worden. Volgens Scorsese neemt zorgt de 3D-techniek ervoor dat bioscoopbezoekers worden meegenomen naar een andere wereld, waardoor ze een sterkere band hebben met het verhaal en de acteurs.

Scorsese leverde vorig jaar met de avonturenfilm Hugo zijn eerste 3D-film af. Hugo won vijf Oscars. Ang Lee liet tijdens de conventie die de eerste beelden liet zien van zijn eerste 3D-film Life of Pi. De boekverfilming draait in december in de bioscopen.


Martin Scorsese wil alleen nog 3D-films maken (Foto: Novum)