'Vermiste Madeleine McCann mogelijk in leven'

De Londense politie sluit niet uit dat het sinds 2007 vermiste Britse meisje Madeleine McCann nog leeft. Woensdag zei de politie een nieuwe foto van het meisje te zullen vrijgeven. Deze mededeling werd niet nader toegelicht. Het is volgende week vijf jaar geleden dat de toen bijna 4-jarige Madeleine verdween uit een vakantiebungalow in Portugal.

Een team van ruim dertig rechercheurs van Scotland Yard doet nog altijd onderzoek naar de vermissing, die destijds groot nieuws was. Volgens het hoofd van het team, Andy Redwood, bestaat de mogelijkheid dat Madeleine McCann nog leeft, maar moet er ook rekening worden gehouden met de mogelijkheid dat ze dood is. Hij had het over aanwijzingen die erop duiden dat het meisje ontvoerd kan zijn door criminelen. De Portugese politie sloot het onderzoek naar de vermissing in 2008 af, maar Scotland Yard wil dat het onderzoek wordt heropend. De Portugese politie verleent wel medewerking aan de Londense rechercheurs, zei Redwood, die zeven keer in Portugal is geweest voor het onderzoek.

De politie heeft ook geregeld contact met de ouders van Madeleine, Kate en Gerry McCann. Madeleine McCann verdween toen haar ouders met vrienden zaten te eten in het restaurant van het vakantieoord waar ze verbleven. Behalve Madeleine waren ook haar jongere broertje en zusje achtergebleven in de vakantiebungalow. De Portugese politie zag Kate en Gerry McCann op enig moment als mogelijke verdachten.