Dreigende taal Noord-Korea

Het Noord-Koreaanse leger heeft maandag met 'speciale acties' gedreigd tegen de regering van de conservatieve president van Zuid-Korea. Als die acties eenmaal beginnen, zullen zij 'de verraderskliek van Lee Myung-bak' en alle 'ratachtige' conservatieve mediagroepen 'tot as reduceren'.

Volgens de verklaring die via de Noord-Koreaanse media werd verspreid zullen de acties drie tot vier minuten duren en worden uitgevoerd 'met ongekende bijzondere middelen en methoden in onze eigen stijl'.

"Deze acties zijn een uiting van publieke woede en verontwaardiging en een heilige oorlog van al onze strijdkrachten en mensen om de waardigheid van onze hoogste leiding te beschermen", zei een nieuwslezeres op de Noord-Koreaanse televisie. "Onze revolutionaire strijdkrachten verkopen geen loze praatjes", voegde zij eraan toe.

De woede van Noord-Korea lijkt te zijn gewekt door recente uitlatingen van de Zuid-Koreaanse president Lee Myung-bak over de noodzaak van landbouwhervormingen in Noord-Korea en de onthulling van nieuwe raketten door Zuid-Korea. Volgens Pyongyang heeft Lee met zijn uitlatingen de recente viering van de honderdste geboortedag van de Noord-Koreaanse grondlegger Kim Il Sung beledigd.