Arrestaties na wilde achtervolging

De politie heeft maandagmiddag twee mannen aangehouden na een achtervolging op hoge snelheid over de A2 en A10. Waarom de twee zo'n haast hadden, is nog niet duidelijk. Wel reed de bestuurder zonder rijbewijs, meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Een motoragent wilde de auto van de twee controleren bij een tankstation aan de A2 vlakbij Breukelen. De mannen gingen er echter met hoge snelheid vandoor. Met snelheden tot 190 kilometer per uur raasde de auto richting Amsterdam, waarbij het verkeer enkele keren over de vluchtstrook werd ingehaald.

Op de A10 aangekomen verlieten zij de snelweg ter hoogte van de Vrije Universiteit, waarna de mannen hun weg vervolgden over onder meer fietspaden en trottoirs. Op de Amstelveenseweg kon een van de achtervolgende politieauto's de auto klemzetten tegen een verkeerslicht.

De bestuurder nam daarna de benen en verstopte zich in de bosjes. Daar werd hij even later gearresteerd. De andere inzittende kon in de auto worden gepakt. De twee blijven voorlopig vastzitten.