'Kurt Cobain werkte vlak voor dood aan soloplaat'

Kurt Cobain was kort voor zijn dood bezig met een soloalbum. "Hij werkte samen met verschillende mensen aan een soloplaat", vertelt voormalig Hole-gitarist Eric Erlandson aan de Amerikaanse muziekzender Fuse.

Erlandson kende Cobain via diens vrouw Courtney Love, met wie hij Hole had opgericht. Onlangs bracht Erlandson het boek Letters to Kurt uit over Cobain. "Ik was heel erg enthousiast over de nieuwe nummers die hij aan het maken was", vertelt Erlandson.

De gitarist was erg onder de indruk toen hij Cobain de nieuwe liedjes zag spelen. "Daarom was ik ook heel erg verdrietig toen hij overleed. Ik dacht, er is niet alleen een leven weg, maar ook een boodschap aan de wereld", vertelt de muzikant. "Wie weet wat er met de muziek was gebeurd als hij was blijven leven."

Erlandson heeft de hoop dat het materiaal van Cobain, die in 1994 op 27-jarige leeftijd zelfmoord pleegde, alsnog wordt uitgebracht. Hij heeft vernomen dat daarover wordt gesproken. "Ik hoop dat het ooit wordt uitgebracht voor de fans."


'Kurt Cobain werkte vlak voor dood aan soloplaat' (Foto: Novum)