FA herhaalt pleidooi voor camera's op doellijn

De Engelse voetbalbond FA heeft zich nogmaals uitgesproken voor het invoeren van technische hulpmiddelen, zoals camera's op de doellijn. De bond kan er echter niet zelf over beslissen, meldt de FA maandag in een verklaring.

Een besluit moet worden genomen door de spelregelcommissie IFAB, die de kwestie komende zomer bespreekt. "We wachten de uitkomst af van de volgende vergadering van de IFAB op 2 juli", laat de FA weten.

De discussie over het toestaan van camera's op de doellijn is opgelaaid nadat in het FA Cupduel tussen Chelsea en Tottenham Hotspur een doelpunt onterecht werd goedgekeurd. Een schot van Chelsea-speler Juan Mata werd voor de lijn gekeerd, maar scheidsrechter Martin Atkinson kende een doelpunt toe.

Met GoalRef en Hawkeye zijn er inmiddels twee goedgekeurde systemen beschikbaar. De Premier League hoopt volgend seizoen de doellijntechnologie in te voeren.

De International Football Association Board (IFAB) bestaat naast officials van de FIFA ook uit de voetbalbonden van Engeland, Noord-Ierland, Schotland en Wales.


FA herhaalt pleidooi voor camera's op doellijn (Foto: Novum)